Moderator Anne-Marie van Ommeren

Kun je in 5 zinnen omschrijven wie je bent?

Een verbinder, motivator en analyticus ineen; ik ben Anne-Marie van Ommeren, 39 jaar en moeder van Quinten en Emilie. Ik volgde verschillende opleidingen en deed erg diverse werkervaringen op, maar altijd met het doel om op mijn manier de mens van dienst te zijn. Ik volgde mijn droom en gaf met mijn kennis en intenties vorm aan mijn eigen bedrijf. Als ZZP-er bouw ik  al jaren de brug tussen inwoners, partners en de overheden intern en onderling. Daarnaast ben ik in opleiding tot tranformationeel coach.

Voor welke organisatie ben je werkzaam?

Mijn eigen bedrijf heet CommUnicate. Met U in het midden! Vandaag modereer ik de casus van Gemeente Etten-Leur onder de vlag van de Academie van Waarderend Vernieuwen.

Waar ben je goed in?

Ik geloof oprecht in aandacht voor de mens. Ik houd het groepsbelang in het oog. Met mijn vragen geef ik richting en verdieping. En lachen mág! Ik ben tevreden als de mensen met een glimlach én een mooi resultaat de dag afsluiten.

Wat heb je met de werkconferentie?

Bij de overheden waar ik adviseer gebruiken we vaak energieke of creatieve werkvormen om onderwerpen te behandelen en mensen te betrekken. Een van de positieve en effectieve methodieken is Waarderend Vernieuwen. Zowel de waarden en werkwijzen van gemeente Roerdalen als die van Waarderend Vernieuwen komen tijdens deze conferentie samen in een prachtig programma. Ik ben enthousiast dat ik hier onderdeel van uit mag maken!

Waar ga je als moderator op sturen?

Waar word je enthousiast van? Waar wil je je voor inzetten? Weke waarden delen we en welke successen kennen we al? Door naar het goede te kijken en dat samen verder uit te bouwen volgen we het pad van droom naar concrete vormgeving. Vanuit het positieve werken we toe naar de eerste stap die we morgen al zetten!

Wat kan de groep van jou verwachten?

Eerlijkheid, openheid en waardevrije vragen. Vanuit  oprechte verwondering  en betrokkenheid komen we samen tot de kern die ons helpt naar verbinding en resultaat.

Welke werkvorm gebruik je tijdens de werkconferentie?

De workshops over vroegsignalering en preventie volgen de leidraden van Waarderend Vernieuwen. De fases verkennen, verlangen, vormgeven en vernieuwen bieden een basis van waaruit we samen stapsgewijs naar een gedragen oplossing komen. Aan het einde van deze workshop neemt de procesgroep een stappenplan mee naar huis gebaseerd op wat hen en de inwoners van Etten-Leur gelukkig maakt: een plan om initiatieven te nemen om in Etten-Leur grote problemen voor te zijn.

Meer weten oer de workshop Waarderend vernieuwen in Etten-Leur? Lees het hier.

Terug naar het overzicht