Moderator Bert-Jan ter Hofte

Bert-Jan ter Hofte is tijdens de werkconferentie de moderator voor de workshop van de gemeente Vaals. Hij is werkzaam bij The Thrive.
Op basis van zes vragen leer je hem beter kennen.

1.Kun je in vijf zinnen omschrijven wie je bent?

Bert-Jan ter Hofte, ik noem mijzelf ‘onderzoekende co-creator’. Ik onderzoek graag patronen en dynamieken in en tussen mensen. Het geeft mij energie om samen met mensen nieuwe verbindingen en doorbraken in vastgelopen situatie te creëren (=co-creatie). Ik streef ernaar individuen, teams en organisaties van ‘surviving’ naar ‘thriving’ te helpen gaan, vandaar de naam van ons bedrijf waarvan ik Founding Partner ben: The Thrive. Mijn passie is om te zorgen dat de persoonlijke ontwikkeling en organisatie ontwikkeling elkaar versterken en dat is ook de rode draad in mijn leven en mijn werk. Verder lees ik graag (ik ben een ‘readaholic’), wandel ik graag in de natuur en geniet ik van goede gesprekken met vrienden en mensen die ik ontmoet.

2.Waar ben je goed in?

Mijn talent is het onderzoeken van en experimenteren met nieuwe leer- en werkvormen. Daarnaast ben ik goed in het ontwerp en de uitvoering van organisatietransformatie en teamontwikkeling trajecten. Een ander specialisme is het systemisch coachen van teams en individuen. Ook conflictbemiddeling is helemaal ‘mijn ding’.

3.Wat heb je met de werkconferentie?

Ik vind het bijzonder leuk en inspirerend om met mensen van gemeenten – waar de dynamiek rondom en in de organisatie groot is – via co-creatieve werkvormen doorbraken te creëren in hun vragen en casuïstiek. Ik houd ervan leren van en met elkaar te stimuleren. Ik heb veel met Roerdalen in het bijzonder omdat ik directie & teamleiders, maar ook teams en medewerkers al 2,5 jaar begeleid en ondersteun bij de organisatie ontwikkeling. Ik ben zeer nieuwsgierig naar de andere deelnemende gemeenten. Het kiezen voor sturen op geluk en kernwaarden zoals dat in Roerdalen gebeurt, komt goed overeen met de insteek van onze organisatie The Thrive. Wij sturen op ‘thriving’ en waardengericht en waarderend transformeren van organisaties, teams en individuen.

4.Waar ga je als moderator op sturen?

Op zoveel mogelijk diverse perspectieven op een situatie te krijgen en dus eenieders input en ideeën losmaken. Daarnaast op co-creatieve doorbraken en ook belangrijk op plezier en inspiratie in het leren van en met elkaar.

5.Wat kan de groep van jou verwachten?

Als moderator ga ik aan de slag met het ophalen van diverse perspectieven in de groep. Hierbij werk ik graag vanuit een energieke, co-creatieve en open sfeer. Door af en toe zelf een nieuw systemisch perspectief in te brengen ‘prikkel’ ik de groep om te komen tot nieuwe inzichten. Mijn stijl kenmerkt zich door werken met ‘wat is’ en flexibel inspelen op wat er gebeurt in het ‘hier en nu’ in de groep.

6. Welke werkvorm gebruik je tijdens de werkconferentie?

Afhankelijk van de vraag, de situatie en wat ik zie en voel in de groep kies ik een van mijn vier favoriete intervisie- of co-creatieve groepswerkvormen. Die variëren van analytisch (bijvoorbeeld Pijndiagnose en Winstverklaring met gestructureerde vragen of de GROW-case methodiek) tot meer intuïtief en energetisch (bijvoorbeeld opstelling-achtige werkvormen).

Lees hier meer over de workshop Een mooie toekomst voor de ruilwinkel van de gemeente Vaals.

Terug naar het overzicht