Moderatoren Jannet Koster en Daniëlle Dictus

Jannet Koster en Daniëlle Dictus begeleiden samen de workshop van de gemeente Breda. Lees hier meer over Janet en Daniëlle.

1.Kun je kort omschrijven wie jullie zijn?

Jannet heeft flinke ervaring in organisatieontwikkeling en is netwerker en kennisdeler pur sang. Centraal thema dat steeds terug komt: “Hoe word je toekomstproof als individu en organisatie?”.  Denk daarbij aan teamontwikkeling, verandertrajecten naar een nieuwe overheid en projecten als Future Workskills. Daniëlle nam afscheid van de grootschalige gebiedsontwikkelingen, omdat ze zag dat die manier van werken niet toekomstproof is. Sindsdien richt zij zich op projecten, die een andere manier van werken vragen met een bredere inzet dan van de deskundige projectgroep. Compleet verschillende projecten en ze ontdekten dat ze aan hetzelfde werken. Hoe word je en hoe blijf je toekomstproof als mens, als team, als organisatie. Daarom werken ze nu ook samen aan de voorbereiding op de Omgevingswet.

2.Voor welke organisatie zijn jullie werkzaam?

Beide zijn werkzaam bij de gemeente Breda. Een van de projecten van Daniëlle leidde tot het motto van de stad: Breda Brengt het samen. De kracht van duurzame oplossingen, ligt in vanaf het begin samenbrengen van verschillende, uiteenlopende belangen. Om het af te maken, zijn oordeelvrij luisteren, open geest en continu reflecteren van belang. Jannet is nu bezig met de interne activering van Breda Brengt het samen.

3.Waar zijn jullie goed in?

De meest lastige vraagstukken met positieve energie te benaderen. Het antwoord ligt niet in het bekende van alledag. Samen onderzoeken op een leuke manier om tot antwoorden te komen. Hierbij schromen we niet om ook naar onszelf te kijken, we leren immers samen. We gaan op zoek naar de andere kant van het eigen gelijk en bieden handvaten hoe je het morgen anders kunt doen.

4.Wat hebben jullie met de werkconferentie?

Geluk zit niet in het verbeteren of vermeerderen van hetgeen je al hebt. Het maakt je zelfs ongelukkig als het niet lukt of anders loopt. Geluk zit veel meer in het steeds blijven ontwikkelen. Steeds uitvinden hoe jij in een continue veranderende wereld betekenis aan je eigen leven en dat van anderen kunt geven. Als je hierop richt, zonder afhankelijk te zijn van erkenning van anderen, lacht het geluk je misschien wel continu toe.

5.Waar gaan jullie als moderator op sturen?

Al weet jij het meeste van een onderwerp/vakgebied; je hebt anderen nodig om tot een goed gedragen product, proces of ontwerp te komen, dat een oplossing biedt voor de eindgebruikers. De wereld is te complex en dynamisch om in je eentje echt voortuitgang te boeken. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

6.Wat kan de groep van jullie verwachten?

Samen leren, samen ontdekken hoe je in een veranderende wereld toch jouw bijdrage kunt blijven leveren. De Omgevingswet vraagt een hele andere manier van werken, denken, organiseren in de fysieke leefomgeving. Hoe blijf je nu gelukkig in je werk als niet jou om je expertise wordt gevraagd, maar wel de inwoners om hun mening.

7.Welke werkvorm gebruiken jullie tijdens de werkconferentie?

We creëren een leeromgeving om te ontdekken hoe je je vak nog goed kunt uitoefenen als jan en alleman er zich mee mag bemoeien. Waar haal je je plezier, je geluk dan nog uit?

Meer weten over de casus? Lees het hier.

Ga terug naar het overzicht